top of page
Anchor 1

BRECHT VANMEIRHAEGHE

 

 

Brecht Vanmeirhaeghe (1982) studeerde af als filmmaker en scenarist aan Luca school of arts in Brussel. Van 2005 tot 2009 werkte hij bij de VRT als presentator, nieuwslezer en redacteur. Hij was daarbij ook te zien op Eén. In 2018 ging hij terug on air als presentator bij JOE. Hij is een freelance voice over stem. Van 2011 tot 2015 was hij de zenderstem van de Vlaamse jeugdzender VTMKZOOM. Als stemacteur was hij te horen in films als Flushed away en Kruistocht in spijkerbroek. 

Brecht zette ook de stap naar het theater. Hij werd bij zijn opleiding woord tweemaal eindlaureaat en volgde nadien masterclasses aan de gerenommeerde École internationale de théâtre Jacques Lecoq in Parijs en bij comedy icoon John Wright. Brecht stond als acteur ook in het buitenland op de planken, waaronder Londen en New York. Hij creëerde theatercollectief Respiro Compagnie en de muziektheatervoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’. Zijn solo performance kende een succesvolle tournee in Vlaanderen.

Brecht is als acteur ook op het kleine en grote scherm te zien, bijvoorbeeld in de TV-reeks Aspe (VTM) en de film De Laatste Zomer. Hij acteert ook in reclamespots.

Als filmmaker creëerde Brecht de film ‘Los Niños de la Guerra’ voor het multimediale concert Vlernika over de kinderen van de Spaanse burgeroorlog. Niet lang daarna regisseerde hij de documentaire Beyond Borders. Deze kortfilm won 5 internationale awards en was te zien op tientallen filmfestivals wereldwijd. De film werd onder meer vertoond in het Metropolitan Museum in New York. Hij maakte daarna de documentaire ‘Divided by Numbers’. Ook deze werd vol lof onthaald. Brecht maakt ook reportages voor het lifestyle magazine Tendens op de West-Vlaamse televisie Focus/WTV. 

Brechts fotografisch werk werd geselecteerd voor de Exposure Award. In het kader hiervan was zijn werk te zien in het Louvres te Parijs.

Als schrijver duikt Brecht geregeld in de poëtische pen. Dat leverde hem de Medaille d’Or Internationale op van de Académie Européenne des Arts.

Als begeesterd coach geeft Brecht al jarenlang lessen en workshops theater, film, radio en spreken in het openbaar aan alle leeftijden. Hij startte de eerste praktische opleiding radio maken aan een academie in Vlaanderen. Een paar jaar later werd dit een officieel vak binnen het aanbod van het deeltijds kunstonderwijs, waardoor iedereen in Vlaanderen in zijn vrije tijd een opleiding radio maken kan volgen aan een academie. 

fotograaf stef boey antwerpen, mechelen, brussel (9 van 18).jpg
bottom of page